Versmondás, szövegolvasás, retorika

Felkészítés különböző alkalmakra

SzER portré 13 -fotó:Schwarzenberger-Ludván Gyöngyi

Szeretnéd magad te is megmutatni? 

Amennyiben vers- és prózamondó, szép magyar beszéd (szövegolvasás) vagy retorikai versenyre készülnél és elmúltál már 16 éves, netán egy komoly vizsga, prezentáció vagy állásinterjú előtt szeretnéd kialakítani a technikai rutint, keress bátran, hisz ebben is tudok segíteni! 

Hogy néz ki a felkészítés?

Ha versenyre jelentkeznél, vagy más komoly megmérettetés előtt állsz, és szeretnéd, ha én segítenék neked a felkészülésben, mindenek előtt foglalj időpontot az alábbi űrlapon. Ezt azért javaslom, hogy előre meg tudjuk beszélni, hogy mire van szükséged, így amikor találkozunk, már csak a munka lényegére kell koncentrálnunk. Emellett az is kiderül majd, hogy tudunk és akarunk-e együtt dolgozni. 

Ne aggódj, ez a beszélgetés teljesen ingyenes, bárhogy is döntesz!

Az időpontfoglalás menete:

  • Válaszd ki a neked megfelelő napot. (Általában 15 nappal előre tudsz foglalni, és minimum 8 órával a kiválasztott időpont előtt.)
  • A nap kiválasztása után görgess lejjebb, ott megjelennek a szabad időpontok. Válassz egyet, ez után a rendszer automatikusan továbbvisz.
  • A következő oldalon add meg a neved, e-mail címed, és opcionálisan megírhatod a telefonszámod, illetve bármilyen megjegyzést. Kattints a Foglalás véglegesítése gombra.
  • A sikeres időpontfoglalásról e-mailt küld a rendszer. Ebben lesz egy Meet-link, itt tudunk majd beszélgetni, és ha úgy érzed, láthatjuk is egymást. 
  • Ha valami közbejön, kérlek, még időben mondd le az időpontodat, erre is találsz linket a visszaigazoló e-mailben.

Ha a beszélgetésen mindketten az IGEN mellett döntünk, akkor egyúttal megbeszéljük a találkozó időpontját is. Én mindenképpen a személyes találkozó mellett vagyok, de kivételes esetben megpróbálkozhatunk az online felkészítéssel is.

Amennyiben versenyre készülünk majd együtt, kérlek, erre a találkozóra (akár személyes, akár online) mindenképpen azzal a szöveggel gyere, amivel jelentkezni szeretnél, de ha lehetséges, hozz magaddal más szövegeket is. Ha nincs, semmi gond, akad nálam jó pár! 

Az, hogy hány alkalomra van szükség, valószínűleg menet közben fog kiderülni. Tapasztalataim szerint, ha rendszeresen gyakorolsz otthon, akkor akár 3-4 felkészítő találkozó is elég lehet, de ez mindenképpen tőled függ! Ezt az első alkalommal pontosítjuk, hogy tudd, mire számíts, de ha úgy érzed, menet közben változtathatunk rajta. 

Ha úgy érezzük, egy-két személyes találkozó után is folytathatjuk online a konzultációkat, majd a nagy pillanat előtt előtt ismét találkozunk. 

AMI NAGYON FONTOS: én minden esetben el fogom mondani, hogy mit javaslok, de az irányítás a te kezedben van! Jöhetsz egyszer, de tizenötször is. 

Mi fog történni a felkészítő alkalmakon?

Mindenek előtt meghallgatlak, és elmondom, hogy szerintem mire volna szükséged (pl. légzésfejlesztés, a beszéd technikai megtámogatása, szövegértelmezés, értő előadásmód stb. területén – ezt mindenképpen jó volna élőben megtenni). Ez után együtt kialakítjuk a közös munkánk menetét, megbeszéljük, hogy mire mennyi időt kell és akarunk fordítani.

Ezeken a találkozókon elsősorban felkészítelek, tehát, bár elvégzünk pár gyakorlatot, nem a beszédfejlesztésen lesz a hangsúly! Ennek ellenére természetesen adok neked egy olyan gyakorlatsort, ami az alap feladatokat tartalmazza, ezekkel bármikor gyakorolhatsz a későbbiekben is. 

Felkészítés

Egy alkalom ára:

 9.900 Ft 

Jönnél, de nem egyedül?

A (verseny)felkészítés esetében kivételesen lehetőség van arra, hogy ha szeretnétek, ketten együtt gyertek páros felkészítésre. Ez esetben természetesen mindkettőtökre kevesebb idő jut, viszont ha a találkozóink között is tudtok együtt gyakorolni, akkor tudjátok segíteni egymást.

Egy alkalom időtartama ez esetben 90 perc. Kérlek, az online beszélgetésre külön-külön foglaljatok időpontot, hogy ott maximálisan csak rátok figyelhessek, de a megjegyzésbe már előre írjátok be, hogy közösen jönnétek majd a felkészítésre, ha úgy döntünk.

Egy alkalom ára két főre:

 16.000 Ft 

Ki lesz a segítségedre?

SzER portré 4. Fotó: Schwarczenberger-Ludván Gyöngyi

Széman E. Rózsa vagyok,

és az a küldetésem, hogy segítsek neked eligazodni a szép, tiszta, érthető beszéd világában!

22 éve szerettem bele a légzés és beszéd fejlesztésébe, ekkorra nyúlik vissza az élőszó erejébe vetett szenvedélyem.

Az évek során többféle tanulmányokat folytattam, kiemelt szerepet kapott az életemben a szép beszéd és általában a kommunikáció. Az egyetemi tanulmányokon túl is képeztem magam szakmailag és oktatóként egyaránt.

Többre vagy kíváncsi?
Kattints az alábbi gombra, és részletesebben is mesélek.