Magabiztosság, érthető és önazonos kommunikáció könnyedén

Egyéni beszédfejlesztő mentorprogram

SzER portré 4. Fotó: Schwarczenberger-Ludván Gyöngyi

Nem tudod, hogy tudnék-e segíteni neked, esetleg csomó kérdés kavarog benned? Máris foglalhatsz időpontot egy 20 perces, ingyenes beszélgetésre!

Előfordult már veled, hogy ki kellett állnod egy kisebb vagy nagyobb közönség elé? Akár szemtől szemben, akár virtuálisan? Lehet szó egy előadóteremről, egy podcast-csatornáról, egy kisebb workshopról vagy akár egy vizsgáról, interjúról (a sor tetszés szerint folytatható), egy biztos: a hangoddal kellett meggyőznöd a hallgatóságodat

S előfordult, hogy ilyenkor gombóc volt a torkodban? Hogy beszéd közben kiszáradt a szád? Összeakadt a nyelved, és nem tudtad kibogozni a szót, amibe belegabalyodtál? Megfájdult a torkod a prezentáció végére, vagy esetleg teljesen elerőtlenedett a hangod? Hogy hirtelen úgy érezted, elfogy körülötted (és benned) a levegő? 

Ezeknek a problémáknak a gyökere nagyon sok esetben a nem megfelelő technikai felkészülés. De ne aggódj: mindez tanulható, és én segíteni tudok neked ebben!

Érdekel a mentorprogram, szeretnék veled beszélgetni, ezért 

Kíváncsi vagyok, hogyan működik a program. 

Már részt vettem az ingyenes konzultáción, ezért

Talán tapasztaltad már, amikor hallgattál valakit egy podcasten vagy a rádióban, hogy ha nem értettél meg pontosan valamit, mert az illetőnek rossz volt a kiejtése, nem jó szórendet használt vagy nem megfelelően hangsúlyozott, akkor egy darabig csak arra tudtál koncentrálni, hogy kitaláld, mit is mondhatott – és így talán érdekes információkat veszítettél el. Temperamentumtól függően az emberek egy perc alatt átlagosan 130–200 szót mondanak el. Ez akár egy fél oldalnyi szöveg is lehet! Gondold el, ha csak 40-50 másodpercig nem figyel valaki a mondanivalódra, mennyi értékes és fontos gondolatodról maradhat le! Megéri? 

Nagyon fontos tehát, hogy birtokában légy annak a légzés- és beszédtechnikának, amivel elvarázsolhatod a közönséged és saját magadnak is megkönnyítheted a dolgodat. 

Persze, a beszéd nem minden! 

Bár munkámban a tiszta beszédre fektetem a hangsúlyt, kutatások igazolják, hogy kommunikációnknak nagyjából 70%-a nonverbális csatornákon zajlik. És itt nem csak a hanghordozásra, mimikára és gesztusokra kell gondolnunk! A megjelenésünk, illatunk (!) ugyanúgy kommunikál rólunk, és alátámasztja, vagy rosszabb esetben hitelteleníti azt, amit mondunk.

Ha megengeded, hogy segítsek neked, akkor a légzéstechnikán, hangképzésen, hangerőn, a hangzók tiszta ejtésén és a hanglejtésen, hangsúlyon túl megtanítalak arra is, hogy hogyan tudsz önazonosan, hitelesen előadni és magabiztosabban kiállni a közönség, hallgatóság elé. 

Az, hogy itt vagy, azt jelenti, hogy leküzdötted magadban a félelmeket, és kész vagy a változásra. 

De figyelj: nélküled nem fog menni!

A két legfontosabb kulcsszó: önazonosság és elköteleződés.

Biztos nem tőlem hallod először, hogy bárkinek, aki emberek elé áll ki, át akar adni valamilyen tudást, vagy el akar adni valamit, a legeslegfontosabb tulajdonságának a hitelességnek kell lennie.

Hogy miért mondom ezt? Bármi is a foglalkozásod, ha a beszéd a munkád része, akkor valamiről meg akarod győzni a hallgatóságodat. Valamiről, amit te fontosnak tartasz, amiről azt gondolod, hogy az ő életüket szebbé, jobbá, könnyebbé teheti. Meg tudod őket győzni, ha te nem hiszel benne?

Ezért olyan nagyon fontos, hogy hiteles és önazonos légy minden megszólalásodban. A hitelességedet pedig legjobban a magabiztosságod tudja támogatni. Hiába hiszel te abban, amiről beszélni akarsz, ha ezt nem tudod a közönség felé is sugározni. Ehhez szilárd önbizalomra és magabiztos fellépésre van szükséged.

Nem vagyok coach, de abban tudok segíteni neked, hogy technikailag hogyan támogasd a megszólalásod, és 100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez növelni fogja a magabiztosságodat!

Az elköteleződés pedig ahhoz szükséges, hogy végig az úton maradj! Ebben én maximálisan segítelek, nemcsak a személyes konzultációk alkalmával, hanem a két találkozó között elvégzendő feladatokkal is, és a közös munkánk végén sem engedem el teljesen a kezed.

De ne feledd: én csak segíteni tudlak, MINDEN RAJTAD MÚLIK!

Csak akkor tudunk közösen eredményeket elérni, ha elkötelezetten törekszel arra, hogy a gyakorlással egyre jobb és jobb legyél. Ha egy személyi edzővel eléred az álomalakodat, utána nem kell tovább folytasd az edzést, hogy meg is tarthasd? A beszédszerveinket ugyanúgy kell edzeni, és nem csak az arcizmainkra, nyelvünkre (ami szintén izom 🙂 ) gondolok. Természetes, ha nem jut idő minden nap 5-10 perc légzés- vagy beszédtechnikára. De ahhoz, hogy az elért eredmények tartósak legyenek, rendszeresen gyakorolni kell.

Hogy működik az egyéni beszédfejlesztő mentorprogram?

Ha hosszú távú beszédfejlesztésről, enyhe beszédhibák javításáról van szó, a személyes konzultációkban és önálló munkában hiszek leginkább. Ezért az egyéni mentorprogramomat úgy alakítottam ki, hogy a 12 (Lendület program esetében 20!) héten át, amíg kísérlek az utadon, egyedül veled tudjak foglalkozni. 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a program ideje alatt hetente egyszer 70 percre találkozunk, amikor meg tudom hallgatni a beszédedet, és a te problémáidra szabott módon tudom alakítani a gyakorló anyagot.

A program megrendelése után e-mailben azonnal megkapod a részletes állapotfelmérő kérdőívemet, valamint a közösen megegyezett időpontra is emlékeztetlek.

Az első alkalommal még egyszer, immár gyakorlatokkal kiegészítve átbeszéljük, hogy mi lesz a program fókusza: van-e valamilyen speciális javítandó problémád, vagy általános beszédfejlesztésre van szükség. Bármelyik mellett is döntünk, kapsz egy munkafüzetet (csomag függvényében egyben a végén vagy hétről hétre), amellyel akár nyomon tudod követni az otthoni gyakorlásodat is, és a későbbiekben is bármikor előveheted. Ha valamilyen területre külön is kell fókuszálnunk, plusz gyakorlatokat is adok neked.

Milyen témákat, területeket fogunk érinteni? 

Az egyéni beszédfejlesztés lényege éppen az, hogy személyre szabott, így mindig azokra a területekre tudunk koncentrálni, amelyek a legkritikusabbak. Ez dönti el azt is, hogy egy-egy területtel mennyi időt foglalkozunk. De ha általános beszédfejlesztésről is van szó, akkor is egymásra épülnek a gyakorlatok, illetve folyamatosan fejlődnek az újabb és újabb tananyagok hatására. 

Az alábbiakban azt a hat nagy témát ismerheted meg, amelyek a beszédfejlesztés alapját adják.

LÉGZÉS

Mindennek az alapja! Persze, mondhatnád, hogy szuszogni mindenki tud. Igen ám, de az élettani légzés és a beszéd-, pláne a technikai légzés különböző dolgok!

A megfelelő légzéstechnika kialakítása nagyban meg fogja könnyíteni nemcsak a nyilvános beszédedet, de akár a mindennapi életedet is.

 • Megtanuljuk a hasi (rekeszizom-) légzést, hogy a lehető legjobban kihasználd a tüdőkapacitásodat.
 • Segítek, hogy megérezd: a hasizmokkal hogyan tudod kontrollálni a levegő adagolását.
 • Az erőteljes légzőgyakorlatokkal megalapozzuk az erőteljes hangadást.

HANGADÁS

Erőtlen, netán majdnem suttogó hang? Vagy éppen ellenkezőleg: kemény, már-már reszelős hangindítás? 

A tiszta, erőteljes, mégis könnyed beszéd következő alapköve a megfelelő hangadás. Ehhez ismernünk kell a hangunkat, és nem szabad félnünk megszólalni.

Tudom, mondani könnyű! Ebben segítenek neked majd ezek a gyakorlatok!

 • Segítek a rezonátorüregek bekapcsolásában (a szájon, orron kívül a mellkas és bordakosár), amik a hangot felerősítik.
 • Megtanuljuk, hogy hogyan lehet úgy hangosan beszélni, hogy nem kiabálunk. Az elöl szóló beszéd kialakítása.
 • Cél, hogy megtaláld a saját erőteljes, magabiztos hangodat.

KIEJTÉS

Ugye, milyen bosszantó, ha valakinek azért nem lehet érteni a beszédét, mert motyog, azaz hétköznapian: nem nyitja ki kellőképpen a száját? 

Bár a hétköznapi beszéd természetesen sokkal megengedőbb, ha nyilvánosan szólalunk meg, jó, ha az artikuláció minden csínjának-bínjának is a birtokában vagyunk. 

A mentorprogramban erre is nagyon figyelünk! 

 • Segítek a helyes artikuláció kialakításában, a magánhangzók és mássalhangzók megfelelő formálásában.
 • Megtanuljuk, hogy mikor milyen mértékben lehet és kell módosítani a hangok ejtését.
 • Kiküszöböljük az esetleges enyhébb ejtésbeli beszédhibákat.

HANGSÚLY

Azt hihetnénk, hogy mindennapi beszédünkben nem figyelünk különösebben rá, de gondolj csak bele: hányszor mondtad magadban, hogy „jó, jó, azt mondta, hogy nincs semmi baj, na de milyen hangsúllyal mondta!” – ugye-ugye? 🙂 

Amellett, hogy a magyarnak, mint minden nyelvnek, megvan a saját dallama, a saját szabályai, a különböző hangsúlyokkal  a mondanivalónk különféle részére irányíthatjuk rá a figyelmet.

 • Az anyanyelvünkre jellemző hangsúlyok tudatosítása.
 • Megtanuljuk, hogy mik azok a szólamhangsúlyok, és hogy tudunk a hangunkkal játszani az információk kiemelése érdekében.
 • Rossz beidegződések kiküszöbölése (ha vannak).

RITMUS

A ritmussal ugyanúgy tudjuk terelni a hallgatóink figyelmét, mint a hangsúllyal (vagy akár hangerővel). 

Ehhez azonban az szükséges, hogy érezzük! Hogy különbséget tudjunk tenni a a hangok időtartama között, hiszen ez adja meg a szöveg lüktetését.

Mindegy, hogy mennyire beszélünk gyorsan vagy lassan, a lényeg, hogy legyen különbség a rövid és hosszú hangok között!

 • A gyakorlatokkal tudatosítjuk a különböző szövegek ritmusát.
 • Megtanulunk gyorsan is tisztán beszélni.
 • Tudatosítjuk, hogy mi a különbség a gyors/lassú beszéd és a különféle beszédhibák között.

ÖSSZETETT GYAKORLATOK

Az eddigi öt terület gyakorlatai persze nem lehetnek meg önmagukban. Ennek ellenére a fókuszt külön-külön is rájuk irányítjuk, addig, amíg a program végére el nem jutunk oda, hogy komplex gyakorlatokkal mélyítsük el a tudásodat.

Ezeknek a gyakorlatoknak az esetében már nemcsak egy-egy, hanem egyszerre az összes területre koncentrálunk, amellett, hogy a gondolataink tartalmi részére is figyelünk.

 • Komplex szöveggyakorlatokkal léptetjük életbe az eddig tanultakat.
 • Ha úgy érezzük, hogy valamelyik terület még fejlesztésre szorul, visszatérünk rá.
 • Felolvasással és helyzetgyakorlatokkal is támogatjuk a légzés- és beszédtechnikai rutinodat.

BÓNUSZOK (a Dobbantó vagy Lendület csomagok esetében)

Bár a közös munkánk a 3 hónap leteltével véget ér, nem engedem el a kezed! A program végén újra kitöltjük az állapotfelmérő kérdőívet, és emlékeztetni foglak, hogy ezt tedd meg még 3 hónap múlva is. Emellett online konzultációkkal a rendelkezésedre állok, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá.

Értéke: felbecsülhetetlen 😊

A munkafüzet tartalmazza az összes általános gyakorlatot, illetve ha plusz támogatásra van szükséged, azt is megkapod a program során. Ezek a tieid maradnak, bármikor újra előveheted őket és elvégezheted a gyakorlatokat. Viszont ha úgy érzed, hogy egy „külső fül”, egy szakember segítsége jól jönne, lehetőséged van kedvezményes áron egyszeri vagy 4 alkalomból álló kiegészítő konzultációt vásárolni.

Ára: 19.380 Ft / 90 perc (23.800 Ft helyett) vagy 58.000 Ft / 4×70 perc

A technikai ismeret mellett a kezedben lesz egy olyan tudásanyag is, amellyel erősítheted a magabiztosságodat és pár perc alatt végiggondolhatod, hogy minden tőled telhetőt megtettél-e a sikeres előadás érdekében! A Fellépésre fel! csekklistám bővített, konkrét tennivalókkal is kiegészített verzióját kapod meg, gyakorlati lépésekkel, a legjobb szakemberek tanácsait foglalva össze egy helyen.

Értéke: 4.490 Ft

Biztos számos nyelvtörőt tudsz te is, de abban is biztos vagyok, hogy akad a listámban olyan, amelyet még nem hallottál! Ezekkel a játékos, sokszor vicces, sokszor igazán izzasztó kis szövegekkel garantáltan felkészíted a nyelved a leggyötrőbb szókapcsolatokra is.

Értéke: 1.190 Ft

Tegyél szert 5 hét alatt online, az otthonod kényelméből olyan tudásra, amivel már másnaptól könnyedebben fogsz megszólalni nyilvánosan, és a kínlódást és gyomorgörcsöt felváltja a felszabadultság és magabiztosság érzése. 5 videó (összesen 100+ perc) + 5 összefűzhető munkafüzet (összesen majdnem 90 oldal). 

Értéke: 23.800 Ft

Felkészülélt? Mutatom, mi a választék! 👇

Kezdő lépés mentorprogram

A Kezdő lépés mentorprogram ára:

 125.000 Ft 

(AMM)

Dobbantó mentorprogram

A Dobbantó mentorprogram ára:

 174.000 Ft 

(AAM)

Lendület mentorprogram

A Lendület mentorprogram ára:

 250.000 Ft 

(AAM)

Érdekel a dolog, hogyan tovább?

 

Ha magadra ismertél valamelyik probléma olvasásakor, és úgy érzed, segíteni tudok neked, foglalj le egy 20 perces online konzultáció időpontot.

Ezen a beszélgetésen elmondhatod, hogy mit érzel a legnagyobb problémádnak, és felteheted minden további kérdésedet. 

Emellett az is kiderül majd, hogy tudunk és akarunk-e együtt dolgozni, vagy egyelőre nem a közös munka a prioritás. (Ne feledd, maximális eredményt csak a te elköteleződésddel tudunk elérni!). Ha az IGEN mellett döntünk, akkor megbeszéljük a rendszeres találkozók időpontját és a fizetés módját.

Ne aggódj, ez a beszélgetés teljesen ingyenes, bárhogy is döntesz!

Az időpontfoglalás menete:

 • Válaszd ki az alábbi naptárban a neked megfelelő napot. (Általában 15 nappal előre tudsz foglalni, és minimum 8 órával a kiválasztott időpont előtt.)
 • A nap kiválasztása után jobb oldalt megjelennek a szabad időpontok. Válassz egyet, ez után a rendszer automatikusan továbbvisz.
 • A következő oldalon add meg a neved, e-mail címed, és opcionálisan megírhatod a telefonszámod, illetve bármilyen megjegyzést. Kattints a Foglalás véglegesítése gombra.
 • A sikeres időpontfoglalásról e-mailt küld a rendszer. Ebben lesz egy Meet-link, itt tudunk majd beszélgetni, és ha úgy érzed, láthatjuk is egymást. 
 • Ha valami közbejön, kérlek, még időben mondd le az időpontodat, erre is találsz linket a visszaigazoló e-mailben.

Másra van szükséged?

Már részt vettél beszédtechnikai képzésen, rendszeresen adsz elő és folyamatosan gyakorolsz, de szeretnéd, ha egy szakértő fül meghallgatna, esetleg adna néhány tanácsot? Akkor neked valószínűleg a Tudásfelfrissítő tanácsadásom volna segítségedre! 

Olvasd el a részleteket az alábbi gombra kattintva, majd foglalj időpontot egy beszélgetésre!

Mit mondanak mások?

Ha még mindig nem vagy biztos a dolgodban, összefoglaltam neked néhány pontban, hogy mikor érdemes a programomat választanod.

✅ Itt a helyed, ha:

 • elmúltál 16 éves
 • a hangod a munkaeszközöd 🙂
 • úgy érzed, van mit javítani a beszédeden
 • nem érzed eléggé magabiztosnak a fellépésedet
 • halknak, erőtlennek érzed a hangod
 • mindig kifulladsz, ha hosszabban kell beszélned
 • szeretnél egy olyan fogódzót kapni, amit minden fellépés előtt elővehetsz
 • a lámpaláz megkeseríti az életedet
 • enyhe beszédhibád van, vagy a logopédus által beállított kezelés gyakorlásában van szükséged segítségre
 • szükséged van támogatásra, egy „külső fül”-re versenyre, vizsgára való felkészülésben
 • nyitott vagy az újra és szeretsz tanulni
 • elkötelezett vagy abban, hogy folyamatosan fejleszd magad
 • hiszel abban, hogy azzal, amit csinálsz, jobbá teszed a világot ❤️

Bevallom, nem mindenkinek tudok segíteni.

❌ Nem neked való a programom, ha:

 • még nem vagy 16 éves
 • úgy gondolod, hogy a beszéded, fellépésed tökéletes
 • mindig minden helyzetben magabiztos vagy
 • soha nem küzdesz lámpalázzal
 • úgy érzed, nincs szükséged segítségre
 • nem tudsz vagy nem akarsz elköteleződni a folyamatos önfejlesztés mellett
 • nem hiszel a munkádban
 • komoly beszédproblémával rendelkezel, amelyet logopédus tud kezelni
 • olyan beszédhibád van, amely egy korábbi traumában gyökerezik és feloldásához pszichológusra van szükség

Ki fog vezetni az utadon?

SzER portré 4. Fotó: Schwarczenberger-Ludván Gyöngyi

Széman E. Rózsa vagyok,

és az a küldetésem, hogy segítsek neked eligazodni a szép, tiszta, érthető beszéd világában!

22 éve szerettem bele a légzés és beszéd fejlesztésébe, ekkorra nyúlik vissza az élőszó erejébe vetett szenvedélyem.

Az évek során többféle tanulmányokat folytattam, kiemelt szerepet kapott az életemben a szép beszéd és általában a kommunikáció. Az egyetemi tanulmányokon túl is képeztem magam szakmailag és oktatóként egyaránt.

Többre vagy kíváncsi?
Kattints az alábbi gombra, és részletesebben is mesélek.

ÉS MÉG VALAMI, AMI NAGYON FONTOS!

Talán észrevetted, hogy szép, tiszta, érthető beszédet emlegettem, egyszer sem használtam a helyes szót. Hiszem, hogy nem előremutató, mi több: megbélyegző a helyes – helytelen szembeállítás, helyette a helyénvaló – nem helyénvaló párost szeretem használni. Abban segítelek, hogy ráérezz, megtanuld, hogy mikor, milyen helyzetben mi a helyénvaló. Hiszen teljesen másképp mesélsz egy sztorit a gyerekkori barátodnak, a kedvesednek vagy szüleidnek, nagyszüleidnek. Személyes életünkben általában tudjuk, hogy mikor mi a helyénvaló, mégis, amikor közönség elé állunk, elbizonytalanodunk. Küldetésem, hogy megtanítsam neked azt a tiszta beszédet, amellyel a magyar nyelvterület bármelyik pontján pontosan azt értik, amit mondani szeretnél.

Ha még mindig van kérdésed...

Alapvetően a személyes találkozásban hiszek. Emellett szakmai szempontból is fontosnak tartom, hogy közvetlenül halljam a hangod, ne valamilyen eszközön keresztül, mivel azok valamennyit mindig torzítanak.

Ugyanakkor tudom azt, hogy sok élethelyzetben (fizikai távolság, pici baba stb.) nehéz összehozni a személyes jelenléttel való konzultációt, ezért kialakítottam ugyanennek a mentorprogramnak, ugyanekkora összegért az online verzióját. Amennyiben lehetőség van rá, legalább az első alkalommal szerencsés volna személyesen találkozni, de utána (vagy ha nincs rá lehetőség, kezdetektől) ugyanúgy heti rendszerességgel, csak online találkozunk. 

A minél jobb eredmény elérése érdekében viszont ebben az esetben extra, ellenőrzött házi feladatokat is kapsz (videók, illetve hangfelvételek készítése), mivel az online konzultáción az internet minősége nagyban befolyásolhatja azt, hogy mit és hogyan hallok.

*

Viszont ha már otthonosan mozogsz a beszédtechnika világában, vagy csak szeretnél megismerkedni a gyakorlatokkal, de még félsz eljönni hozzám, összeállítottam neked két online tanfolyamot, amelyet bármikor elérsz és később is elővehetsz.

Bár egy személyes programot átültetni online-ba mindig plusz feladatokkal jár, nem szerettem volna ezt rád terhelni. Ráadásul nemcsak tőlem kíván ez meg pluszmunkát (videófelvételek, hanganyagok készítése, amelyekkel bemutatom a feladatokat), hanem tőled is, mivel hétről hétre neked is küldened kell nekem felvételeket. Neked plusz előny az, hogy az én felvételeimet megtarthatod (míg élőben csak akkor látnád-hallanád, amikor találkozunk), viszont hátrány, hogy elvész a személyes találkozás varázsa. Ezek miatt úgy gondoltam, hogy (egyelőre) nem változtatok az áron, akár élő, akár online. 😊

De igen.

A mikrofonok általában valóban torzítanak, ez legtöbbször a sziszegők-susogók (s, sz, z, zs, c) esetében okoz gondot, elnyomja vagy felerősíti a nem tiszta ejtést. Ennek ellenére nagyon fontos a tiszta hangképzés, s ha ez megvan, akkor az adott eszközhöz lehet szabni.

Nem.

A nonverbális kommunikációnk nagyon fontos, ebbe beletartozik a megjelenés, öltözködés, smink, parfüm stb. is. Abban, hogy neked mi áll jól, miben érzed jól magad, mi előnyös, nem tudok segíteni. De abban igen, hogy elmondjam, miket tehetsz meg, hogy minél jobb benyomást tegyél a közönségedre.

Minden tudás magabiztosabbá tesz.

Így van ez a beszédtechnikával is. 🙂 De emellett ha megtanulod kontrollálni a légzésedet, uralni a hangodat, akkor kiiktatsz egy csomó izgalmi faktort, és ettől automatikusan magabiztosabb leszel.

Nincs.

De olyan van, hogy egy beszéd az adott szituációban nem megfelelő, nem érthető, nem tiszta, nem szép. A konzultációkon azt tanuljuk meg, hogy hogyan lehet és kell a különböző helyzeteknek megfelelően beszélni, hangsúlyt fektetünk a standard szerinti tiszta hangképzésre, a magyaros hanglejtésre, hangsúlyokra.

DE IGEN!!!

Legszívesebben egy sor felkiáltójelet tennék! A tájszólás nem beszédhiba! Sőt, a tiszta tájszólás üde színfoltja minden beszédnek. Ha tájszólással érkezel hozzám, két teendőnk lehet.

 1. Az adott nyelvjárás hangképzési rendszerén belül ejts tisztán minden hangot.
 2. A nyelvjárásod mellett tanuld meg a standard irodalmi kiejtést is. Erre főleg akkor lehet szükség, ha olyan vidékről érkezel, ahol nagyon erős a tájszólás és nagyon eltér az ország más részeinek nyelvétől, mivel ez esetben lehet, hogy nem értenek meg. De ekkor sem kell teljesen levetkőzni az anyanyelvjárásod. 🙂

Alapesetben igen, de a számlán szerepel majd egy Barion-link, azon keresztül bankkártyával is kifizetheted a program árát. 😊 Illetve ha szeretnéd, a személyes konzultációkkor készpénzben is lehet.